Meer over mineralen

Gezond Idee, Magazine van Maastricht UMC+, juli 2016

Vitamines en mineralen worden vaak in één adem genoemd als het gaat om gezonde voeding. En net zoals er vitaminepillen zijn, zijn er ook mineralensupplementen. Maar wat zijn mineralen eigenlijk, waarom heb je ze nodig en wanneer is het handig ze uit een potje te halen? De belangrijkste feiten over mineralen op een rijtje.

Zin in Brabant eindredactie

zininbrabant.jpgNovember 2015
Zin in Brabant is een boek met vijftig verhalen over religie en spiritualiteit in Brabant, geschreven door Paul Spapens en mijn vriendin Marieke Boerefijn. Vijftig verschillende stromingen worden geportretteerd en ik had de eer eraan mee te werken door de eindredactie te doen.  

 

Meer maatwerk nodig bij testen van foetus

Persbericht Maastricht UMC+, november 2013

MAASTRICHT, 5 november 2013 - Prenatale screening, het onderzoeken van de foetus op afwijkingen, zou een meer individueel karakter moeten krijgen dan het huidige standaardaanbod toelaat. Dat stelt Maastricht UMC+ onderzoeker Antina de Jong, die op 7 november promoveert op haar onderzoek naar morele vragen rond prenatale screening. “Het doel van prenatale screening is informatie te verstrekken over de foetus, zodat de zwangere vrouw een weloverwogen keuze kan maken over het al dan niet voortzetten van de zwangerschap. Binnen het huidige systeem krijgen vrouwen niet altijd de informatie die zij wensen.”